Tuesday, July 21, 2020

Windows 10 ja OneDrive - ilkeää kytkykauppaa.

Hankin juuri uuden Windows 10 pöytäkoneen perus- ja pelikäyttöön. Kun Windows 10 asennus oli valmis ryhdyin siirtämään vanhan pöytäkoneen tiedostoja uudella koneelle. 

Erilaisia dokumentteja on ajan saatossa kertynyt noin 12 Gt:tä, josta siirsin uuteen noin 5 Gt:tä ja valokuvia noin 250 Gt, joista siirsin uuteen 120 Gt:tä.


Kun oli saanut kaiken valmiiksi, tuli yllättäen virheilmoitus, että OneDrive on täynnä, jolloin huomasin, että kone kopio koko c:aseman OneDriveen. 

Ajattelin poistaa turhat kopiot OneDrivesta, mutta kun olin tekemässä sitä, ilmoitti järjestelmä, että samalla ne poistuvat MYÖS työasemasta! 


Sitten selvittämään miten irroitan OneDriven ja c-levyn synkronoinnin. Asetuksen löytäminen oli tosi työlästä, mutta se löytyi resurssienhallinnan OneDrive juuren takaa ja siellä oli optio irrota OneDrive. Tein niin ja kopiot poistuivatkin pilvestä ja ne jäivät koneen kovalevylle. 

Ajattelin, että no tämä oli työvoitto ja voin jatkaa koneen käyttöönottoa.


Kun käynnistin koneen uudelleen, hämmästys oli suuri, kun havaitsin, että tiedostojen kopiointi pilveen käynnistyy jälleen! Irrotin taas kytkennän ja uudelleenkäynnistin ja sama toistui! Aloin jo hermostua, että eikö tätä todellakaan saa poikki. Lopulta luin Microsoftin joltain julkaisusta, jossa epäsuorasti sanottiin, että  siinä tapauksessa OneDrive sovellus tulee poistaa koneesta ja tietenkin tämä ratkaisu hoiti asian.


Näin pääsin ratkaisuun ja olin lopulta tyytyväinen. Nyt voi käyttää Google Drivea ja Dropboxia ja voin kokonaan unohtaa OneDriven. 


Tästä kaikesta jäi kuitenkin vahva vaikutelma siitä, että Microsoft pakottaa hankkimaan ison OneDrive alueen, joka maksaa 7 €/kk ja on 1 Tt:n kokoinen. Microsoft on ansaintalogiikan jään kehityksen ja Google jalkoihin. MS:n tulos on tullut käyttöjärjestelmien ja toimistopakein myynnistä ja  asiakkaat eivät oikein enää halua maksaa kummastakaan, kun tarjolla on hyviä maksuttomia vaihtoehtoja. 


No comments:

Post a Comment